Ülke/Şehir :
Yakuplu Merkez Mh. 208. Sk. NO: 23/1 Beylikdüzü / İstanbul
Email :
info@davethaliyikama.com
Telefon :
0 212 876 56 70

Halıya Damlayan Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Beylikdüzü Halı Yıkama > Blog > Halıya Damlayan Mum Lekesi Nasıl Çıkar?
Halıya Damlayan Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıya damlayan mum lekesi nasıl çıkar gibi sorular en çok cevap arananların başında geldiği gelmektedir. Hanımların en çok korktuğu lekelerden birisi olan mum lekesi için pratik çözümleri yazımızda bulabilir ve korkulu rüyanızdan kurtulabilirsiniz. İşte halıya damlayan mum lekesi nasıl çıkar? sorusunun yanıtı.

Halıya Damlayan Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Mum lekesini çıkarmak kolay değildir. Ancak, imkansız da değildir. Bazen elektrikler kesilince bazen de romantik bir ortam için kullanılan mumlar, halı ya da koltuklara damlayıp leke bırakmaktadır. Bununla birlikte damlayan mum hızlı donduğu için, leke bırakma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle, halıya damlayan mum lekesi nasıl çıkar? sorusuna detaylıca açıklamaya çalıştık.

Halıya Damlayan Mum Lekesi Nasıl Çıkar?
Halıya Damlayan Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Mum Lekesine Suyla Müdahale Etmeyin!

Elektrik gittiğinde kullandığımız nostaljik ve romantik mumlar halıya damladığında korkunç bir hal alabilmektedir. Sadece elektrik gittiğinde değil doğum günü kutlamalarında ya da akşam yemeklerinde de dekoratif olarak mumlar kullanılmaktadır. İstenmeyen bir kaza durumunda mumlar halıya damlayabilir. İşte bu durumda ilk yapılması gereken sakin olunması ve su ile müdahale edilmemesidir.

Lekeyi Soğutun

Mum lekesi damlayan bölgeyi öncelikli olarak soğutmanız gereklidir. Aynı zamanda ıslakken müdahale ederseniz lekeyi iyice dağıtırsınız. Bununla birlikte mum lekesini çıkarmanız zor olacaktır. Ayrıca halıdaki mum lekesi ne kadar kalınsa, işiniz o kadar kolay olacaktır.

Bunun için delik olmayan bir poşet almalı ve içerisine buz koymalısınız. Poşetin deliksiz olması lekenin ıslanmaması için son derece önemlidir. Buz ile lekeyi soğuttuktan sonra leke sertleşecektir. Leke donduktan sonra bir bıçak ya da maket bıçağı yardımıyla lekeyi kazımalısınız. Ancak bıçağın bir anda kayması gibi bir durum söz konusu olabileceği için son derece dikkatli olmanız gereklidir. Kumaşı ya da halıyı zedeleyebilirsiniz. Kazıdıktan sonra ise lekeli yeri daha ince şekilde temizlemelisiniz.

Halıya Damlayan Mum Lekesi İçin Ütü Kullanın

Lekenin kabasını aldıktan sonra sıra halının iç kısmına işleyen lekenin çıkarılmasına gelmektedir. Bunun için ütüyü az miktarda ısıtmanız yeterli olacaktır. Zira çok ısınan ütü yanık oluşmasına neden olur. Ayrıca ütüyü doğrudan halının üzerine temas ettirmemeniz gereklidir. Bunun için bir havluyu leke ile ütü arasına koymanız yeterlidir. Mum lekesinin başka zeminlere geçmemesi için kağıt havlu kullanmak daha idealdir. Mum izi olan havluyu çöpe atarak kurtulursunuz.

Bu aşamaları başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra halı temizleyici deterjanı lekenin üzerine dökerek sünger yardımıyla temizlemelisiniz. Ancak deterjanın halı temizliği için uygun olduğuna dikkat etmeli ve kullanım talimatlarını muhakkak okumalısınız. Deterjanın derinizle temas etmemesi için eldiven kullanmanızda da fayda vardır. ağartıcı içeren deterjanları halıda kullanmamalısınız.

Süngerle sildikten sonra halının üzerindeki mum lekesinden kurtulabilirsiniz. Ancak deterjanın kokusu halıda kalacağı için bir halı spreyi sıkarak kokuyu dağıtabilirsiniz. Bundan sonra halının bulunduğu yerde kurumasına dikkat ediniz. Eğer küçük çocuğunuz var ise o bölge ile temas etmemesini sağlayınız. Aksi takdirde deterjanın çocuğu rahatsız etmesi söz konusu olacaktır.

Halıya Damlayan Mum Lekesi Nasıl Çıkar? İşte Püf Noktaları

Halıya mum damladıktan sonra ilk yapacağınız müdahale son derece önemlidir. İşte bunun için doğrudan halıyı ıslak bezle silmemeniz gereklidir. Eğer böyle yaparsanız leke halının derinliğine iyice nüfuz edecektir. Bu da son derece zorlu bir sürece girilmesine neden olacaktır. Dolayısıyla buz yardımıyla lekeyi sertleştirmek çok daha akıllıca bir çözüm olacaktır. Dilerseniz de lekeye hiç ellemeden kurumasını bekleyin. Kuruyan lekeyi sıyırıp alırsanız, temizlemeniz daha kolay olacaktır..

Bazı mumlar ısı ya da soğukluk gördüklerinde leke bırakabilmektedir. İşte bunun için de kontrollü bir şekilde uygulama yapılması gereklidir. Eğer leke bırakmaya başlarsa bu durumda daha fazla müdahale etmemenizi tavsiye ederiz. Halıya damlayan mum lekesi nasıl çıkar içeriğimizde anlatılan işlemleri uygulayıp sonuç alamadıysanız ya da komplike bir durum olması durumunda Beylikdüzü halı yıkama gibi profesyonel olarak halı yıkama hizmeti sunan firmaları aramanızı tavsiye ederiz.

Davet Halı Yıkama Facebook

Bir yanıt yazın

Call Now ButtonBizi Arayın